Circuitul Generator – Punct de colectare – Colector – Reciclator

RECOBAT PLUS si-a propus dezvoltarea unui sistem de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA) care sa permita depozitarea selectiva a DBA inca de la GENERATORUL CASNIC. Astfel au fost aplasati recipienti speciali in zone de proximitate ale utilizatorilor finali – retele de magazine, institutii de invatamânt, institutii administrative, societati comerciale cu activitati specific, ansambluri locative.

Pentru a creste gradul de colectare a cantitatilor de DBA direct de la GENERATORII CASNICI, RECOBAT PLUS a dezvoltat constant campanii de constientizare si informare la nivelul populatie.

Recipienti colectare pentru magazine de retail si scoli 

Recipient colectare DBA mare

 Recipienti colectare pentru magazine mici si companii

Recipient colectare DBA mic

 In acelasi timp parteneriatele semnate cu colectorii specializati au condus la indeplinirea in fiecare an a tintelor asumate de catre RECOBAT PLUS. In cadrul colectorilor specializati RECOBAT PLUS, colaboreaza si cu reciclatorii Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) care majoritatea au in componenta si baterii sau acumulatori portabili.

In urma consolidarii unor cantitati optime de deseuri de baterii si acumulatori, containerele speciale, continând deseurile de baterii si acumulatori sunt transportate cu mijloace specifice de transport spre centrele de sortare si ulterior catre facilitatile de tratare/reciclare.

Tratarea presupune in primul rând o sortare a deseurilor de baterii si acumulatori dupã tipologia si compozitia chimica a acestora.

Aceastã operatiune este necesara intrucât centrele de tratare si reciclare existente sunt specializate pe anumite tipuri de baterii.

Schema flux de colectare al deseurilor de baterii si acumulatori

Flux colectare