Proiecte sustinute de RECOBAT+

RECOBAT PLUS se implica in colectarea selectiva a deseurilor

RECOBAT PLUS, prima asociatie autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor pentru preluarea responsabilitatilor de la producatorii de baterii si acumulatori portabili, participa in perioada 15 mai – 15 iunie 2012, alaturi de GREMLIN la “Campania Olimpiada Deseurilor”.

Adresata elevilor din ciclul primar si gimnazial din judetul Constanta, campania Olimpiada Deseurilor are rolul de a constientiza elevii cu privire la necesitatea protejarii mediului prin reducerea cantitatii de deseuri care ajunge la groapa de gunoi, prin economisirea resurselor naturale si prin cresterea cantitatii materialelor reciclate.

Pentru a intra in competitie fiecare clasa trebuie sa colecteze minim o cantitate totala de 50 de kilograme de deseuri pentru cele 4 categorii de deseuri ce fac obiectul campaniei: hartie, PET, baterii si deseuri din echipamente electrice si electronice (DEEE). Clasele ce vor colecta cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri in parte, vor fi desemnate castigatoarele trofeelor „Hartiuta Draguta”, „Peta Circumspecta”, „Calculatorasul cel voinic”, „Bati cel viteaz”.

Claselor castigatoare li se pregatesc premii precum vizite la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea, sau tabara in statiunea Straja, judetul Hunedoara. Pe parcursul campaniei vor fi acordate premii instant, diplome si premii de participare, iar profesorii vor fi de asemenea recompensati.