Domeniu de activitate

Concentrindu-si activitatea pentru indeplinirea obligatiilor rezultate din legistaltia europeana si romaneasca, RECOBAT PLUS a obtinut, in anul 2011, din partea Ministerului Mediului si Padurilor prima Licenta de Operare (001/2011 – link licenta de operare) pe piata in vederea preluarii responsabilitatilor producatorilor si importatorilor de baterii si acumulatori portabili.

Asociatia RECOBAT PLUS a fost infiintata exclusiv cu scopul de a reduce impactul negativ al bateriilor si acumulatorilor si in special al deseurilor de baterii si acumulatori asupra mediului.

In prezent, RECOBAT PLUS preia responsabilitatile celor mai importanti producatori si importatori de baterii din Romania, reusind in acelasi timp sa dezvolte la nivel national un sistem de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili care sa permita atit o debarasare facila cit si un grad ridicat de colectare.

Pentru a indeplini obiectivele privind mediul, RECOBAT PLUS sprijina activ prin actiuni de constientizare producatorii, distribuitorii si utilizatorii finali, in special operatorii implicati direct in tratarea si reciclarea de deseuri de baterii si acumulatori cu care aceasta se afla sub contract.

RECOBAT PLUS colaboreaza permanent cu structurile europene in materie de reglementare, pentru a beneficia asfel de experienta si knowhow-ul acumulat in tari cu traditie in domeniul reciclarii bateriilor portabile.