Sfârșitul bateriei casnice?!

Această întrebare poate avea la prima citire o minciună inclusă însă la o simplă cercetare se poate spune că poate conține un adevăr, din zona prezentului, și de ce nu, de viitor.
Sa încercăm o argumentație simplă, strict comercială: câte lanterne mai funcționează azi cu baterii?! Puține.
Sa mai încercăm pe un trend hi-tech, majoritatea receptoarelor TV, în special cele smart, pot avea funcțiile de bază, și nu numai, utilizate cu ajutorul unui smartphone. Ba mai mult, chiar și acele televizoare care nu sunt smart se pot acționa cu un smartphone cu port infraroșu.
Sa mai încercăm o dată, cu jucăriile acționate electric și electronic, cu sau fără telecomandă, ce se pot ghida și pot funcționa pe baza unor acumulatori: elicoptere, avioane, drone, roboti, mașini, șamd.
Si să mai spunem că există și un pol de atenție asupra banului cheltuit și a duratei de funcționare, prin urmare cumpăram baterii alcaline, ce durează mai mult ca funcționare și, totuși, reduce poluarea prin achizițiile mai rare, produse mai eficiente și de durată.
Tehnologia, indiferent unde este aplicată, trece pe acumulatori, mai rezistenți, cu capacitate mai mare și cu un efort financiar mai redus pe durată medie, practic a funcționării aparatului, jucăriei, șamd.
Bateria, aproape la apusul carierei, înlocuită de celule solare, de acumulatori, poate sa devină, în curând, o piesă rară sau chiar istorie.