Sprijin pentru masini electrice.

Cetatenii si firmele care isi vor cumpara un automobil 100% electric vor primi prin programul guvernamental Rabla Plus un ajutor de circa 6.000 de euro, a anuntat miercuri ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer. Ea a anuntat si ca Guvernul pregateste ghidul de finantare pentru accesarea fondurilor necesare realizarii retelei de alimentare a automobilelor electrice.

Avand in vedere ca prima de casare pentru o masina veche este de 6.500 lei, o persoana care doreste sa isi cumpere o masina 100% electrica „va avea un sprijin total de aproape 6.000 euro”, a declarat ministrul Mediului, avand in vedere ca programul din acest an prevede acordarea unui eco-tichet de 20.000 de lei pentru astfel de masini.

Pe langa prima de casare pentru masinile vechi si sustinerea masinilor electrice, programul din 2016 prevede o a treia componenta, de finantare a infrastructurii pentru masinile electrice, practic inexistenta in Romania. Pentru infrastrucra necesara masinilor vechi se lucreaza in acest moment la un ghid de finantare.