Acumulator realizat din baterii reciclate.

Energizer lansează primul acumulator din lume realizat din baterii reciclate.

Oricine știe că bateriile Energizer continuă să încarce iar și iar, ca și cum nu se consumă; acum compania produce baterii și acumulatori care au un impact foarte redus asupra mediului înconjurător. Compania tocmai a lansat primele variante de baterii reîncărcabile de tip AA și AAA realizate din baterii reciclate de la consumatori. Noua linie de produse – denumită Energizer Recharge – este la fel de indicată pentru încărcarea aparatelor electrocasnice mici ca și alte produse din portofoliul companiei, dar cu un impact de mediu mult diminuat.
Odată cu lansarea liniei Recharge, Energizer folosește 4% celule din bateriile reciclate de la consumatori pentru a produce noile baterii reîncărcabile. Acestea nu sunt facute totuși numai folosind baterii vechi Energizer, ci și orice alt tip de baterii reciclate, inclusiv acumulatori auto folosiți la mașinile hibride.
Linia de produse Recharge include și alte tipuri de baterii, precum C, D si 9V. În viitor compania are ca obiectiv pentru producția de baterii și acumulatori folosirea a până la 40% material reciclat, până în 2025. Introducerea pe piață a bateriilor reîncărcabile realizate din baterii reciclate marchează un mare pas înainte în domeniul electrocasnicelor mici, iar linia Energizer Recharge este cea mai ecologică opțiune disponibilă deocamdată.