Baterii ecologice din frunze.

Oamenii de știință au realizat baterii ecologice din frunze.
Când ne uităm la un copac plin de frunze verzi și suculente privim de fapt sute de mici baterii. Aceste mici terminatii stochează energia pe care copacul o folosește ulterior, un proces natural care i-a determinat pe oamenii de știință să incerce să creeze baterii-frunze ca alternative la acumulatorii actuali bazați pe lithiu.
Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au vrut să găsească recipientul perfect si fără costuri care sa devină terminalul negativ, sau anodul unei baterii. S-a dovedit ca nu trebuie să caute mai departe de parcul campusului. “Frunzele sunt din abundență. Tot ce am avut de făcut a fost să le culegem de pe jos din campus.“ a spus Hongbian Li, membru al facultății Beijing National Center for Nanoscience and Technology și autor al studiului.
“Forma naturală a unei frunze deja se potrivește necesităților unei baterii, “ a declarat Fei Shen, alt autor al studiului. Acest lucru include necesitatea unei suprafețe reduse și a unei structuri interne care să se poată potrivi cu electroliții de sodiu folosiți. Oamenii de știință au încălzit o frunză de stejar până la 1,000 de grade Celsius pentru a distruge structurile de carbon existente și apoi au introdus electroliții în porii naturali ai frunzei pentru absorbție. Echipa va continua să experimenteze cu alte frunze de diferite forme și mărimi pentru a găsi cea mai potrivită structură pentru stocarea energiei. De asemenea și alte materiale naturale sunt luate în calcul precum mușchiul natural, cojile de banane și coaja de pepene. Poate că într-o zi ne vom încărca telefoanele de la baterii ieftine si ecologice realizate din frunze.

sursa: inhabitat.com