Un proiect Kickstarter de turbine eoliene portabile a strâns aproape tot bugetul într-o singură zi.
Conectarea la rețeaua de energie este o provocare pentru mulți dintre noi. În ciuda scăderii rapide a costurilor la panourile solare, sunt totuși multe persoane care și le doresc dar nu au un acoperiș pe care sa le instaleze. Energia eoliana este o opțiune în multe zone, dar apare din nou o problemă daca nu dețineți terenul pe care sa instalați o turbină eoliană serioasă. Janulus, o companie ce activează în Minnesota, a dezvoltat o serie de turbine eoliene portabile ca alternativă și tocmai au lansat o noua campanie Kickstarter pentru strângerea de fonduri în vederea producerii a patru noi modele de generatoare eoliene portabile ușor de folosit si cu design inteligent. După doar o zi de la lansare, campania a atins ținta de buget a companiei pe acest proiect în cea mai mare parte.
În prima zi de campanie Kickstarter, compania a strâns peste 43,000 $ din ținta totala de 50,000 $. Mulți dintre susținătorii campaniei așteaptă cu nerăbdare o ofertă buna pe unul dintre cele patru modele diferite ale turbinei eoliene portabile denumita Trinity, care sunt anunțate să aibă capacități de de 50, 400, 1.000 și 2.500 de wați. Turbinele se alimentează la baterii Li-Ion de la 7.500 la 300.000 mAh, în funcție de model, adică același tip de baterii folosit la automobilele electrice. Cea mai mică dintre ele cântărește doar 650 g aproximativ, greutate care o face cu adevărat portabilă. Chiar și cel mai mare model de turbină eoliană încape în portbagajul unui camion. Eolienele vin echipate cu două tipuri de elice, astfel încât utilizatorul Să poată profita atât de vânturile de înălțime, cât și de cele joase.
Pentru a accesa o turbină de 50W, un potențial investitor trebuie să investească o suma de aproximativ 369 $ în cadrul campaniei de strângere de fonduri (dacă este suficient de norocos să acceseze unul dintre primele modele produse). Modelul de bază, de 50W, poate genera suficientă electricitate pentru încărcarea telefonului mobil sau a altui aparat electric mic, deci este perfect pentru activități la distanță pe o perioadă de câteva zile. Modelele mai mari pot fi utilizate cu ușurință în orice tip de gospodărie. Aceste versiuni mari se pot conecta și la rețeaua electrică a casei, ceea ce permite furnizarea energiei electrice produse direct către casa conectându-se la o priză specială în perete pentru a permite transmiterea energiei electrice generate direct în instalația electrică.
sursa: inhabitat.com